Чутки про подію в лікарні Рівного ширяться швидше за пожежу. За словами родичів однієї із пацієнток, після операції їй перелили 800 г крові не тієї групи. Замість другого "плюс" запровадили третю "мінус". До цього випадку жінка була здоровою, але тепер зіткнулася з інвалідністю.

Інцидент трапився ще у вересні 22 роки, але з того часу ведуться різноманітні розслідування, включаючи поліцейських.

Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube
Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube

Тетяна Кривчук із села Жильжа згадує свої відчуття після операції і як вона відчула себе гірше після переливання неправильної крові:

"Раптом почав дуже хворіти живіт. Зробили УЗД і тоді сказали, що у мене кров у животі набирається. У мене була висока температура. Вона не збивалася, голова хворіла, діарея була, все тіло боліло. Просто сил нема."

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Сімейний лікар направив її знову до лікарні, і їй довелося провести там два тижні.

"У мене сильно нирки постраждали, у мене ГНН. Діагноз був поставлений – нирки, печінка, серце, взагалі весь організм, кров же скрізь рознесла."

Віктор Ткач, директор Рівненської обласної клінічної лікарні, стверджує, що за протоколом не було допущено помилок у обслуговуванні пацієнтки. Однак він не може підтвердити точну групу крові, яка була перелита.

Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube
Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube

Олег Овсянник, директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської обласної військової адміністрації, заявив, що прямого зв'язку між погіршенням стану здоров'я та переливанням крові встановлено не було:

"Лікар вливав кров, яку визначила лабораторія. Сумісність крові, яку переливали – підтверджена."

Самі родичі Тетяни Кривчук стверджують, що звернулися до гематолога та провели аналізи, які підтвердили її групу крові як другий "плюс":

"Зробили аналіз, зайшли до гематолога, до лікаря, і вона поставила діагноз і сказала, що якщо ти народився з другою "плюс" або першою, то так воно і є, а у вас на даний момент є друга "плюс", ніяка не третя. І те, що ви вижили – це феномен."

Медичні документи та особисте звернення до поліції зацікавили слідчих, які розпочали досудове розслідування.

Водночас, родина Кривчуків подала до суду на лікарню. Володимир Кривчук, свекор Тетяни, зазначає, що бажання сім'ї – домогтися справедливості та уникнути подібних інцидентів у майбутньому.

Раніше ми писали про загадкову смерть 11-річного хлопчика у лікарні – його батько дізнався, чому це сталося

Крім того, Знай.ua повідомляв, полечка атакувала чоловіка кісткою з супу і отримала термін: виявилося, що це не вперше