Чутки про подію в лікарні Рівного ширяться швидше за пожежу. За словами родичів однієї із пацієнток, після операції їй перелили 800 г крові не тієї групи. Замість другого "плюс" запровадили третю "мінус". До цього випадку жінка була здоровою, але тепер зіткнулася з інвалідністю.

Інцидент трапився ще у вересні 22 роки, але з того часу ведуться різноманітні розслідування, включаючи поліцейських.

Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube
Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube

Тетяна Кривчук із села Жильжа згадує свої відчуття після операції і як вона відчула себе гірше після переливання неправильної крові:

"Раптом почав дуже хворіти живіт. Зробили УЗД і тоді сказали, що у мене кров у животі набирається. У мене була висока температура. Вона не збивалася, голова хворіла, діарея була, все тіло боліло. Просто сил нема."

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Сімейний лікар направив її знову до лікарні, і їй довелося провести там два тижні.

"У мене сильно нирки постраждали, у мене ГНН. Діагноз був поставлений – нирки, печінка, серце, взагалі весь організм, кров же скрізь рознесла."

Віктор Ткач, директор Рівненської обласної клінічної лікарні, стверджує, що за протоколом не було допущено помилок у обслуговуванні пацієнтки. Однак він не може підтвердити точну групу крові, яка була перелита.

Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube
Дівчині з Рівного перелили кров неправильної групи / фото: скріншот Youtube

Олег Овсянник, директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської обласної військової адміністрації, заявив, що прямого зв'язку між погіршенням стану здоров'я та переливанням крові встановлено не було:

"Лікар вливав кров, яку визначила лабораторія. Сумісність крові, яку переливали – підтверджена."

Самі родичі Тетяни Кривчук стверджують, що звернулися до гематолога та провели аналізи, які підтвердили її групу крові як другий "плюс":

"Зробили аналіз, зайшли до гематолога, до лікаря, і вона поставила діагноз і сказала, що якщо ти народився з другою "плюс" або першою, то так воно і є, а у вас на даний момент є друга "плюс", ніяка не третя. І те, що ви вижили – це феномен."

Медичні документи та особисте звернення до поліції зацікавили слідчих, які розпочали досудове розслідування.

Водночас, родина Кривчуків подала до суду на лікарню. Володимир Кривчук, свекор Тетяни, зазначає, що бажання сім'ї – домогтися справедливості та уникнути подібних інцидентів у майбутньому.

Раніше ми писали про загадкову смерть 11-річного хлопчика у лікарні – його батько дізнався, чому це сталося

Крім того, Знай.ua повідомляв, полечка атакувала чоловіка кісткою з супу і отримала термін: виявилося, що це не вперше