В Україні зараз відбувається щось дивне: через новий закон про мобілізацію чоловіки почали шукати способи, як би не потрапити до армії. Один із найнезвичайніших способів – укласти фіктивний шлюб із жінкою, яка має інвалідність.

У соцмережах прямо-таки процвітають такі оголошення. Ціни на такі послуги зросли у рази, а кількість оголошень зростає як на дріжджах.

Екс-командир полку "Азов" Максим Жорін висловився з цього приводу в Telegram.

Оголошення ухилянтів / фото: Telegram
Оголошення ухилянтів / фото: Telegram

Жорін опублікував оголошення з інтернету, де чоловіки шукають собі партнерок з багатодітним статусом чи інвалідністю, сподіваючись отримати відстрочку від мобілізації. Він також запропонував незвичайну пораду тим, хто боїться служби в армії: змінити стать.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"У мене є ще один варіант для тих, хто так сильно боїться йти служити – змінити стать, і все стане на свої місця. І воювати не заберуть, і чоловіком не треба буде називати".

Цей незвичайний підхід до уникнення служби викликав змішані реакції у суспільстві, від невдоволення до жартів:

  • "Це важко, на оперцію поки що збереш."
  • "Влада ділить народ на емігрантів і ухилістів не гірше за Скабеєву, порушуючи закон, що веде до розвалу держави зсередини, а ви підігріваєте. Дуже розумно."
  • "Жарти жартами, але мені було б ганебно зараз тікати від призову."
  • "Той випадок коли багатодітні дівчата тепер у тренді, та ще й твої батьки благословляють таке весілля."

А ми нагадуємо із просити у дружини чи мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК